Rastin Juniorit

Lounais-Hämeen Rasti on tehnyt vahvaa nuorisotyötä monien vuosien ajan. Rastin Juniorit jakaantuvat kolmeen ryhmään: metsäryhmä (7 - 10-vuotiaat), karttaryhmä (10 - 12-vuotiaat kilpailevat RR- ja TR-suunnistajat) ja kompassiryhmä (n. 12 - 18-vuotiaat kilpailevat nuoret).

Rastin Junioreiden harjoitukset pidetään maanantaisin huhtikuusta syyskuuhun poislukien  heinäkuun kesätauko. Suunnistusta harrastuksena esittelevä maksuton Hippo-suunnistuskoulu järjestetään neljänä toukokuun keskiviikkona. Lisäksi nuoret osallistuvat aktiivisesti iltarasteille, seuran yhteisiin tapahtumiin, kisojen ja iltarastien järjestelyyn sekä hoitavat muutamia sopivia vastuutehtäviä seurassa. Kaikki suunnistuskoululaiset ovat tervetulleita talvikaudella sunnuntai-iltaisin saliharkkoihin.

Nuorisotoiminta on monipuolista sisältäen harjoituksia, luontoretkiä, leirejä, illanviettoja, harjoituskisoja, seuran jäsentenvälisiä kisoja sekä kaudenpäätösjuhlat. Nuoria kannustetaan osallistumaan kilpailuihin heti harrastuksen alusta alkaen, ottaen kuitenkin huomioon Sinettiseuralle asetetut tavoitteet. Kilpailuihin osallistuminen ei kuitenkaan ole edellytys suunnistuksen harrastamiselle.

Nuorisotoiminnan henkeen kuuluu luontevasti myös luontokasvatus jokaviikkoisissa harjoituksissa ja luontoretkillä. Suunnistusvarusteiden kirpputori helpottaa varusteiden kierrätystä. Kimppakyydit kisamatkoilla säästävät polttoainekuluja ja ympäristöä ja ovat lisäksi mukavia. Nämä nuorisotoimintaan liittyvät asiat niveltyvät hyvin Lounais-Hämeen Rastin ympäristöohjelmaan.
Monipuolinen nuorisotoiminta on mahdollista vain motivoituneiden ohjaajien ansiosta. Ohjaajia koulutetaan vuosittain.

Lounais-Hämeen Rasti haluaa tarjota nuorille hyvän harrastuksen, hyviä kavereita ja mahdollisuudet kehittää suunnistustaitoja - tulipa heistä retkeilijöitä tai kunto-, kilpa tai huippusuunnistajia. Hyvän nuorisotoiminnan ansiosta seuralle on myönnetty valtakunnallinen nuorisotoiminnan laatumerkki Nuori Suomi -sinetti, joka on ollut voimassa vuodesta 1995 lähtien.

Lisätietoja seuran nuorisotoiminnasta antaa nuorisovastaava terojulkunen@hotmail.com p. 040 7023 850