Forssan Lehden iltarastit 2020


Iltarastit omatoimisina 


Lounais-Hämeen Rasti noudattaa Suomen Suunnistusliiton ohjeita suunnistustapahtumien järjestämisestä koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolosuhteiden aikana.  


Tästä johtuen Forssan Lehdet iltarastit tullaan järjestämään 21.4. alkaen omatoimirasteina. Perinteiseen tiistai-illan aikatauluun siirrytään vasta, kun rajoitukset ovat ohi.   


Iltarastien kalenteri julkaistaan lähipäivinäKalenterin yhteydestä löytyvät myös opaslinkit ratojen lähtöpaikoille sekä ohjeet kartanmyynnin järjestämisestä poikkeusajan ohjeistukset  

huomioiden. 


Omatoimirasteilla on tarjolla tutut ratavaihtoehdot: helppo 2 km, keskitasoinen 3 km ja vaativammat 5 tai 7 km.  Helppo kahden kilometrin mittainen rata tukeutuu polkuihin ja selkeisiin maastokohteisiin. Se sopii erinomaisesti lajiin tutustuville, aloitteleville suunnistajille sekä perheille.   


Omatoimirasteilla ei ole järjestettyä ajanottoa, mutta ajan voi halutessaan mitata itse. Rastipisteet on merkitty maastoon rastilipuilla. Rastien yhteydessä on numerokoodi, josta voi tarkistaa, että on oikealla rastipisteellä. 


Rastit ovat maastossa tiistaista saman viikon sunnuntai-iltaan asti, joten suunnistamaan voi lähteä oman aikataulun mukaisesti. Näin saadaan suunnistajat hajautettua pitkälle aikavälille, mikä pienentää mahdollisuutta lähikontaktiin toisen suunnistajan kanssa. Jos kuitenkin päätyy rastille samaan aikaan jonkun muun kanssa, tulee muistaa pitää riittävä etäisyys henkilöiden välillä.