Louna-Rogaining 18.11.2017 kilpailuohjeet

Kilpailupaikka

Metsäkouluntie 60, 31350 Liesjärvi (Eräkeskus Metsäkouluntie Tammelassa). Opastus Liesjärven keskustasta tieltä nro 2825.

Kilpailun järjestäjä on Lounais-Hämeen Rasti.

Sarjat

Rogaining 2 tuntia tai 4 tuntia jalkaisin. Kilpailuun voi osallistua yksin tai joukkueena (1-5 henkilöä).

Ilmoittautuminen:

Ennakkoilmoittautuminen ja maksu 12.11 mennessä osoitteeseen info@lhr.fi (joukkueen nimi ja jäsenet, sekä sarja (2h/4h) ja emit numero). Jälki-ilmoittautuminen sähköpostilla perjantaihin klo. 20.00 mennessä tai kilpailukeskuksessa klo 9:00-10:00.

Osallistumismaksu:

Ennakkoilmoittautuneet 15€/hlö. Osallistumismaksu Lounais-Hämeen Rastin tilille FI03 5025 0240 0008 10, merkitse viestikenttään joukkueen nimi ja Rogaining.

Jälki-ilmoittautuminen ja myöhästyneet maksut 25€/hlö käteisellä tai esittämällä tosite tilisiirrosta kilpailukeskuksessa. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan niin pitkään kuin karttoja riittää.

Aikataulu:

9:00 Nimien ja joukkueiden kirjaaminen (jälki-ilmoittautumiset). Jälki-ilmoittautuneille ei taata karttoja.

10:00 Karttojen jako joukkueille/kilpailijoille

11:00 Yhteislähtö molemmat sarjat

13:00 Kahden tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 13:10 2h sarjan osalta.

15:00 Neljän tunnin kisa-aika loppuu ja maali suljetaan 15:10 4h sarjan osalta.

16:00 Kilpailukeskus suljetaan

Kilpailumateriaali

Kilpailijat saavat kartat ja karttamuovit klo 10.00, jonka jälkeen on 1h aikaa suunnitella reitti. Kilpailijoilla itsellään tulee olla mukana kynät tai tussit reitin suunnitteluun. Karttoja 1 kpl/osallistuja Reitin suunnittelussa ei saa käyttää elektronisia apuvälineitä.

Lähtö

Lähtö molemmissa sarjoissa yhtaikaa klo 11:00 ihan kilpailukeskuksen läheltä.. Yhteislähdöstä myöhästyneiden aikaa ei hyvitetä.

Maasto ja kartta

Kilpailualueena toimii Liesjärven kansallispuisto. Käytettävä kartta on maanmittauslaitoksen maastokartta mittakaavalla 1:20 000. Kartta on A3 kokoinen. Rastimääreet on tulostettu karttaan.

Reitillä on paljon juurakkoisia polkuja ja pitkospuita, jotka ovat märällä kelillä erittäin liukkaita. Nastakengät tai erittäin pitävät maastojuoksikengät ovat suositeltavat jalkineet kisaan. Maastossa on useampi rasti sellaisessa paikassa, jossa kuivin jaloin ei selviä. Mutta jättämällä pari suorastia käymättä, saattaa kisasta selvitä jopa kuivin jaloin. Rastipisteet ovat enimmäkseen helppoja, mutta muutama vaativampikin rasti kartalta löytyy.

Maanmittauslaitoksen maastokartan polkukuvausta on täydennetty maastokäyntien yhteydessä. Kartalla voi kuitenkin olla polkuja joita ei ole enää maastossa nähtävissä. Sen lisäksi alueella voi olla karttaan merkitsemättömiä polkuja. Kansallispuiston alueella on ennallistettu soita, joten muutama karttaan merkitty oja on vaikeasti havaittavissa.

Karttaan merkittyjä kiellettyjä alueita ei saa ylittää. Hangaslammin ja Iso-Katavalammen välinen suo on niin upottava, että sitä ei saa ylittää. Talojen pihoihin ja tonteille meno on kielletty.

Joukkueen liikkuminen, suunnistus ja turvallisuus

Joukkueen tulee liikkua koko kisan ajan yhdessä. Gps-laitteiden käyttö suunnistuksen apuna kielletty. Joukkueella (tai yksin suunnistavalla) tulee olla kännykkä mukana. Kilpailijoilla velvollisuus autaa mahdollisissa hätätilainteissa. Karttaan on tulostettu kilpailun johtajan numero.

Jäälle meno on ehdottomasti kielletty.

Siirtyminen kartan pohjoisosasta etelään 2-tien piennarta pitkin kielletty. 2-tiellä on meneillään rakennustyöt tien leventämiseksi ja työkoneita saattaa liikkua tien penkereellä. Tämän vuoksi kilpailijoiden turvallisuuden takia 2-tien käyttö on kielletty kisassa.

Hätätapauksissa soita hätänumeroon tai kilpailun johtajalle: Jari Sarvi 0500 980 394 

Leimaus

Emit-leimaus rasteilla. Vain yksi emit-kortti joukkuetta kohden. Järjestäjiltä mahdollisuus vuokrata emit-kortti tapahtumapaikalta 2€ hintaan (käteismaksu). Kilpailijoiden tulee nollata emit-kortti ennen lähtöä lähtöpaikalla olevalla leimasimella.

Rastit

Rasteilla valko-oranssit rastiliput sekä normaalit emit-leimasimet. Rasteja maastossa on 43 kappaletta.

Joukkueen tulee liikkua koko ajan yhdessä.  Rastilla kaikkien joukkueen jäsenten tulee käydä alle 10 metrin päässä rastipisteestä.

Huolto

Kilpailumaastossa ei ole juomarasteja. Kyynäränharjun pohjoispäässä olevan Harjun pirtin pihapiirissä on kaivo, jossa on juomakelpoista vettä.

Maali

Maali sijaitsee aivan kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Maalileimaus normaaliin tapaan.

Pistelasku

Rastin ensimmäinen numero kertoo kuinka paljon kyseisestä rastista saa pisteitä. Eli rasti numero 20 tuo 2 pistettä ja rasti 73 tuo 7 pistettä. Eniten pisteitä kerännyt joukkue on voittaja. Saman pistemäärän saaneiden joukkueiden järjestys määräytyy suunnistukseen käytetyn ajan mukaan.

Pistevähennykset kilpailuajan ylittämisestä

Kustakin kilpailuajan ylittävästä alkavasta minuutista vähennetään kaksi pistettä. Maali sulkeutuu kahden tunnin kisassa 13:10 ja neljän tunnin kisassa 15:10. Maalin sulkeutumisen jälkeen maaliin saapuvat joukkueet hylätään.

Tulokset

Tulokset julkaistaan Lounais-Hämeen Rastin kotisivuilla www.lhr.fi.

Tilat ja palvelut

Luokkahuone ratasuunnittelua, varusteiden vaihtoa ja säilytystä varten. Varusteiden säilytys luokkahuoneessa omalla vastuulla. Vessa ja suihkutilat kilpailijoiden käytettävissä.

10 km päässä kisakeskuksesta Eerikkilän urheiluopistolla mahdollisuus saunomiseen klo 15.00 asti Kalevan kiertäjien mukana.

Eräkeskuksessa toimii kahvila, jossa tarjolla lounasta kello 15:00 asti ja sen jälkeen normaali kahvilapalvelut.

Luokkahuoneeseen EI saa mennä ulkojalkineilla. Nastareiden käyttö sisätiloissa kielletty.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Lisätietoja tarvittaessa: Jari Sarvi 0500 980 394 jari.sarvi@hotmail.com tai Ari Ilola 040 5956644 ari.ilola@suomi24.fi.