KILPAILUOHJEET  


Säännöt, ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä. 


Kilpailun johto 

Kilpailunjohtaja: Tero Julkunen, p. 040 7023850

Ratamestari: Susanna Rokka 

Maali ja tulospalvelu: Timo Rokka ja Markku Paija 

Lähtö: Paavo Vesterinen 

Info: Katja Ahti, p. 040 5509517

Valvoja: Päivi Paija


Kilpailukeskus: Forssan Keskuskoulu, Koulukatu 7 30100 Forssa

Pysäköinti: Kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

 

Opastus: Yhtiönkadun ja Tapulikadun risteyksestä. 

 

Maasto ja radat: Forssan keskusta-alue, jossa asvaltti- ja hiekkapäällysteisiä kulkuväyliä ja puistoalueita.

 

Suositellut jalkineet: Sprinttikengät tai lenkkikengät. Nastarit on kielletty. 


Kartta: Tulostekartta, jonka mittakaava on 1:4000, koko A4, muovikotelossa.

 

Kielletyt alueet: Lajisääntöjen mukaiset kielletyt alueet, esim. tontit. Tutustuthan sprinttisuunnistuksessa käytettävien kiellettyjen alueiden merkkeihin. ​Huomioi, että vilkkaimmat kadut on merkitty kielletyksi alueeksi. Näillä ajoradalle meno on kielletty. Kartanonkadun alitus on sallittu Loimijoen molemmin puolin kulkevia kevyenliikenteen väyliä pitkin. (Katso kuva ohjeen lopussa.)


Ratapituudet ja rastien lukumäärä: 

H/D10 ​1,29 km 11 rastia

H/D12 ​2,33 km 16 rastia

H/D13 ja H/D14 ​2,59 km 17 rastia


Kilpailunumerot: Kilpailunumeroita ei käytetä.

 

Lähdöt: Lähtöön on matkaa noin 500 metriä. Reitti on merkitty keltaisella muovinauhalla. Noudata lähtöön siirtyessäsi liikennevaloja.

Lähtöön kutsutaan 3 minuuttia ennen lähtöaikaa. 10- ja 12-sarjalaiset saavat tutustua karttaan ennen lähtöä, mutta 13- ja 14-sarjalaiset harjoittelevat SM-kisakäytänteitä ja saavat kartan vasta lähtöhetkellä. 10-sarjalaisia opastetaan lähdössä. Kartan K-piste on 50 metrin päässä lähtöviivalta, ja sinne on viitoitus. Rastimääritteet on painettu karttaan, erillisiä rastimääritteitä ei ole. Emit-tarkistusliuskat ovat jaossa lähtöpaikalla. 

Lähtöpaikalla ennen emitin nollausta on käsidesiä. Lähtökarsinat ovat väljät. 

Lähtöalueella ei ole vessaa.

 

Lähdön toiminnot aikajärjestyksessä:

Kolme minuuttia ennen lähtöaikaa sinut kutsutaan lähtökarsinaan. 

Kaksi minuuttia ennen lähtöä on kilpailukortin nollaus. 

Yksi minuutti ennen lähtöä 10-sarjan suunnistajat saavat kartan opastajalta, joka varmistaa kartan suuntauksen sekä näyttää kartasta lähdön sijainnin ja ​K-pisteelle johtavan viitoituksen alun. 12-vuotiaat saavat karttansa ja tutustuvat rataan. 

Lähtömerkin kuultuasi aloitat suunnistuksen, 13- ja 14-sarjalaiset saavat kartan vasta tällöin.Leimaus: Emit-leimasin. Virheellinen Emit-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Emit-kortin tarkastus- ja nollauspiste on infon läheisyydessä.

Lainaemitin voi vuokrata infosta, hinta 5 euroa. Palautus infoon. Palauttamattomasta kortista veloitamme 80 euroa. Yhtä emit-korttia voi käyttää vain yhdellä osallistujalla.

Emit-muutokset: rokkatimo@gmail.com

 

Maali: Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa viitoitus, jota on noudatettava. Aika pysähtyy maalileimaukseen. Siirry maaliintulon jälkeen leimantarkastukseen.

 

Tulokset ja väliajat: Korona-tilanteesta johtuen kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua eikä kuulutusta. Online-tulospalvelulinkki tulee kilpailun kotisivulle. Online-tulokset ovat epäviralliset, viralliset tulokset tulevat kisasivuille. Kaikki osanottajat palkitaan. Sarjojen kolme parasta saa lisäksi palkinnoksi lahjakortin. Jos sijoitut lopputuloksissa kolmen parhaan joukkoon, lähetä sähköpostiin paivi.paija@hotmail.com nimesi, sarjasi ja kotiosoitteesi. Lahjakortti toimitetaan postitse. 

 

Pukeutuminen ja käymälät: Ei pesu- eikä pukeutumispaikkaa.  Lähtöalueella ei ole vessaa. Kilpailukeskuksen vessat ovat sisätiloissa. Käsidesiä on saatavilla käymälän läheisyydessä. 

 

Kilpailukeskustoiminnot: Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailukeskuksessa toimii pieni kisabuffetti, jossa myynnissä sämpylöitä, pullaa, lättyjä, limpparia ja pillimehuja. Maksut ensisijaisesti maksukortilla. Kilpailukeskuksessa on myös metrilakumyyntipiste ja Suunnistajan Kauppa.

 

SÄHÄKKÄÄ SPRINTTIPÄIVÄÄ FORSSASSA!